Tai-Chi


Tai Chi

Tai Chi Chuan (Taijiquan) er en kinesisk kampkunst, som udøves af mange for den helsebringende virkning. Den øger vitalitet, energi niveauer, bevægelighed, balance, koordination, mental opmærksomhed og koncentration. Den kan reducere stress, angst og træthed, ligesom den kan afhjælpe kroniske tilstande som astma og allergier. Tai Chi har vist sig effektivt til at øge åndedrætskapaciteten, sænke blodtryk og styrke immun forsvaret. Den anbefales som supplerende terapi ved kroniske smerter.

Vi begynder træningen med Yang familiens Chi Kung (Qigong) øvelser, den lange Yang Chen Fu form, pushing hands makkerøvelser, meditation og healing.

Yang Familie Tai Chi er også en meget kraftfuld Kung Fu form, så hvis du ønsker det, er det muligt at fortsætte med selvforsvars aspekterne med en 2-mands form, den hurtige form, tveægget sværd, kampsværdet og det lange spyd.

Tai Chi egner sig for alle uanset alder og køn. De fleste udøvere nyder den fred og sindsro samt øgede vitalitet og sundhed som træningen giver. Ofte fortsætter vores Tai Chi elever med at blive Reiki healere og deltager i vores kurser med internationale instruktører.

yingyang

Yin og Yang 


Tai Chi Chuan er en kinesisk kampkunst og kropskultur baseret på Yin og Yang princippet; en balance mellem modsætninger som fx. hård og blød, let og tung. Den gør brug af eftergivenhed til at overvinde styrke. Kroppen bruges til at opnå størst mulig effekt med mindst mulig anstrengelse.

Kinesisk medicin 

Tai Chi er samtidig en aktiv form for meditation under bevægelse. Bevægelserne virker stimulerende på kroppens indre energi, den såkaldte Chi. Ifølge kinesisk medicin flyder chi i kroppens meridianer og disse energibaner bliver stimuleret under udførelsen af tai chi’s meditative kropsbevægelser. Tai chi har således en healing effekt som ikke begrænser sig til kroppen og de indre organers funktioner men ligeledes har indvirkning på følelserne og sindet eller bevidstheden.

 

Alkemi 

Tai chi kan betragtes som en kampkunst med healing effekt på krop, følelser og sind. Gennem vedholdende træning sker der gradvis en alkemisk proces som påvirker kroppens 7 chakraer (energicentre) og forvandler den basale jing-energi til geng (kriger-energi) for endelig at blive til shen (åndelig energi).

Denne energiforvandling betegnes også som aktivering af kundalini-kraften. Kundalini er sanskrit og betyder sammenrullet. Den symboliseres ved en slange, der ligger sammenrullet nederst i rygsøjlen. Kundalini-kraften stiger op gennem rygraden, for til sidst at nå til kronchakraet. Dette øverste chakra er porten til kosmisk bevidsthed og åndelig oplysning. Det er kun meget få forundt at opnå fuld oplysning – den mest kendte en nok Buddha, som betyder “den oplyste”. Han oplevede tidligt i sit liv denne vækkelse af kundalini-kraften og det var ud fra hans erfaringer og viden den buddhistiske levemåde blev grundlagt.

 

 

Yang Cheng Fu Formen

Se flere Shi Kon optagelser på YouTube.

Vil du træne karate i Aalborg så tag et kig på vores side om karate